Deniz Ürünlü Krep Bohçaları tarifi,Deniz Ürünlü Krep Bohçaları yapılışı , gozdeforumdunyasi

ELFIDA

Administratör
Yönetici
Katılım
24 Mar 2013
Mesajlar
129,045
Reaksiyon puanı
5,682
Puanları
113
Şube
Tokat

MALZEMELER
3 adet krep
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
6 diş sarımsak
5 adet mantar
1 adet haşlanmış kalamar
10 adet haşlanmış karides
6 adet iç midye
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, Karabiber
Sos için:
1 çay bardağı şarap
Yarım soğan
1 su bardağı krema
Safran, tuz
Krebi Sarmak için:
Pırasa sapları


HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını tavaya alın. Küçük parçalar halinde kestiğiniz soğan ve sarımsakları tavaya aktarın. Orta hararetli ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, soteleyin. Sonra ince ince kestiğiniz mantarları ilave edin. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Haşlanmış karidesleri, kalamarı ve midyeleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fincan tabağı büyüklüğündeki kreplerin ortasına hazırladığınız içten bir buçuk çorba kaşığı koyun. Bohça şekline getirdikten sonra pırasa sapları ile ağızlarını bağlayın. Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.
Sos için tencereye küçük küçük kesilmiş soğanı alın. Üzerine 1 çay bardağı şarabı ekleyin. Şarabı yarısı kalana dek kaynatın. Sonra kremayı ilave edin. Sos koyulaşmaya başladığında tuz ve safran ekleyin.
Servis tabağına krep bohçalarını alın. Kenarlarına hazırladığınız sostan dökerek, servis yapın.


 

Organikseker61

Forum Yenisi
Katılım
25 Mar 2013
Mesajlar
0
Reaksiyon puanı
208
Puanları
2
Cevap: Deniz Ürünlü Krep Bohçaları tarifi,Deniz Ürünlü Krep Bohçaları yapılışı , gozdeforumdunyasi

güzel paylaşim için tşkler
 

melekk

Forum Yenisi
Katılım
24 Mar 2013
Mesajlar
0
Reaksiyon puanı
3
Puanları
2
Cevap: Deniz Ürünlü Krep Bohçaları tarifi,Deniz Ürünlü Krep Bohçaları yapılışı , gozdeforumdunyasi

paylaşım için teşekkürler emeğinize sağlık
 

ELFIDA

Administratör
Yönetici
Katılım
24 Mar 2013
Mesajlar
129,045
Reaksiyon puanı
5,682
Puanları
113
Şube
Tokat
Cevap: Deniz Ürünlü Krep Bohçaları tarifi,Deniz Ürünlü Krep Bohçaları yapılışı , gozdeforumdunyasi

teşekkürler leyla seninde yorum yazan ellerine yüregine saglık
 

ELFIDA

Administratör
Yönetici
Katılım
24 Mar 2013
Mesajlar
129,045
Reaksiyon puanı
5,682
Puanları
113
Şube
Tokat
Cevap: Deniz Ürünlü Krep Bohçaları tarifi,Deniz Ürünlü Krep Bohçaları yapılışı , gozdeforumdunyasi

teşekkürler melek seninde yorum yazan ellerine yüregine saglık
 
Üst